Klantbeoordeling 4,6/5
Fiets 100% rijklaar bezorgd
3.500m2 showroom
Eigen werkplaats
  • Klantbeoordeling 4,6/5
  • Fiets 100% rijklaar bezorgd
  • 2500m2 showroom

Maak fietsen naar je werk comfortabel met de juiste uitrusting

Ben je de dappere fietser die dag in, dag uit het weer trotseert en de files naar werk ontwijkt? Dan heb je vast vragen over welke feestkleding en accessoires het beste bij je rit passen, om je rit zo comfortabel mogelijk te maken. FRS-fietsen helpt je verder op weg!

Ten eerste raden wij aan om in lagen te kleden, om warm, droog en veilig aan te komen op je eindbestemming. Veelal begint het met de basisslaag, die bestaat uit een fietsshirt of thermisch ondergoed. Belangrijk is dat dit juist aansluit en extra isolatie biedt wanneer dit nodig is. Over de basislaag komt de tussenlaag, dit is vaak een softshell of fleecejas. Dit biedt extra isolatie in combinatie met bijvoorbeeld een regenjas, maar dit kun je ook eenvoudig uitrekken wanneer de tempraturen stijgen. Kies voor de juiste ademende kleding. De buitenlaag bestaat veelal uit een fietsjas en broek, die je beschermt tegen regen, sneeuw en wind. Bij FRS-fietsen bieden wij verschillende fietskledij aan die je helpen extra comfortabel op weg te gaan!

Een goede fietshelm is essentieel voor een veilige rit voor woon-werkverkeer, het is belangrijk dat de fietshelm licht is en goed ventileert, daarnaast moet hij een goede pasvorm hebben en ook de slapen en het achterhoofd beschermen. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld met een snelle e-bike of speed pedelec rijdt. Tip: Ben je al eens ten val gekomen? Het is dan erg belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe fietshelm aan te schaffen. Je ziet beschadigingen namelijk niet altijd aan de buitenkant, maar die kunnen er wel degelijk zijn aan de binnenkant.

Accessoires die je fietsuitrusting helemaal af maken en die zorgen voor een nog comfortabelere rit!

Ondermuts of hoofdband: De ondermuts of een hoofdband zorgt voor een warm hoofd en warme oren, je kunt hem veilig onder je fietshelm dragen!

Regenhoes helm: Met een regenhoes helm bescherm je, je helm tegen de regen en maakt je hem volledig waterdicht. Vaak zijn ze ook voorzien van reflecterende details voor extra zichtbaarheid.

Fietstas: Een fietstas is er in vele soorten en maten, maar is uitstekend om je werk benodigdheden in te vervoeren! Bijvoorbeeld je lunchpakket of kantoormateriaal. Je kunt kiezen voor een fietstas achteraan, vooraan of eventueel aan het stuur.

Overschoenen: Overschoenen maken je fietsschoenen waterdicht en houden tevens je voeten warm en droog. Vaak zijn ze ook voorzien van extra reflecterende details voor extra zichtbaarheid.

Regenhoes rugzak: Je kunt je rugzak eenvoudig beschermen tegen vuil en water door een regenhoes om je rugzak te plaatsen. Vaak is deze ook voorzien van reflecterende details voor extra zichtbaarheid.

Wie veilig op de baan wil, moet zorgen dat er voldoende zichtbaarheid wordt gecreëerd voor andere weggebruikers. Elke fietser is wettelijk verplicht om zijn tweewieler te voorzien van verlichting. Maar je kan nog veel meer doen om nog beter gezien te worden!

Fietsverlichting: Kies voor een vervangbare batterij als je veel in de stad of op verlichte wegen rijdt, deze verbruikt minder energie en gaat daardoor langer mee. Maar is onvoldoende sterk om de gehele weg te belichten. Fiets je vaker in donkere veldwegen of op bospaden? Kies dan voor een usb-oplaadbare batterij, deze verbruikt meer energie, maar heeft een grotere lichtsterkte.

Je kunt ook nog extra kleine lampjes aan je fiets of je kledij bevestigen, hiermee verhoog je de zichtbaarheid. Ze dienen wel alleen ter aanvulling op uw fietsverlichting, als hoofdverlichting geven ze niet voldoende licht.

Daarnaast kun je nog verschillende reflecterende accessoires toevoegen, zoals hierboven genoemde beschermhoezen. Maar je kunt ook denken aan arm-, knie-, en enkelbandjes. Daarnaast is het altijd aangeraden om een fluorerend hesje te dragen.

Hopelijk ben je meer kennis rijker geworden na het lezen van dit artikel over de juiste fietsuitrusting. Ben je op zoek naar één of meerdere accessoires? Dan ben je bij FRS fietsen op het juiste adres! Het team van FRS-fietsen helpt je graag verder op weg en kiest graag samen met je de juiste uitrusting en accessoires uit.

 

  • Openingstijden

    MaandagGesloten
    Dinsdag09.00 - 18.00 uur
    Woensdag09.00 - 18.00 uur
    Donderdag09.00 - 18.00 uur
    Vrijdag09.00 - 18.00 uur
    Zaterdag09.00 - 17.00 uur
    ZondagGesloten

    Contact

    FRS Fietsen
    Ter steeghe ring 1
    3331 LX Zwijndrecht Zuid Holland
    078 612 3300
    info@frsfietsen.nl
    KvK : 62753827
    BTW : NL854944060.B01
    Volg ons ook op social media
    Sluiten

    Inloggen

    Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Maak een account.

    Nog niet ingelogd

    Emailadres
    Wachtwoord
    Inloggen
    Maak een account Ik ben mijn wachtwoord vergeten