Klantbeoordeling 4,6/5
Fiets 100% rijklaar bezorgd
3.500m2 showroom
Eigen werkplaats
 • Klantbeoordeling 4,6/5
 • Fiets 100% rijklaar bezorgd
 • 2500m2 showroom

Hoe kies je de juiste racefiets?

Je bent op zoek naar een racefiets, maar hoe kies je nu de juiste racefiets? Waar moet je op letten? En de belangrijkste vraag, welke racefiets is het veiligste voor mij? Het team van FRS fietsen neemt je mee met het maken van de juiste keuze!

Welke maat racefiets heb jij?

Elke fiets is er in verschillende framematen. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is zeer belangrijk om de juiste maat fiets te kiezen. Een te kleine, of juist te grote fiets kan namelijk snel onaangenaam voelen, of kan zelfs gevaarlijk zijn tijdens de rit.

Om de juiste maat fiets te kiezen, kunt je een handige en veelgebruikte methode gebruiken. Meet de hoogte van je kruis, vanaf te grond tot je perineum, vermenigvuldig met 0,65 en op deze manier kun je de juiste framemaat verkrijgen. Uiteraard is de meting indicatief, in de winkel helpt het team van FRS fietsen je graag verder.

Bepaal je budget

Bij het kopen van een fiets hoort een budget, de prijs van een racefiets kan variëren tussen de €750 tot €8000 euro. Kies je voor het eerst voor een racefiets, dan is een racefiets in de hogere prijsklasse uiteraard niet altijd nodig. Je fietst tenslotte niet de Tour de France. Het is vooral van belang om te kijken naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Beginnersmodel

Wanneer je net begint en geen tot weinig fietservaring hebt, kan het kiezen van een eerste racefiets behoorlijk overweldigend lijken. In de eerste plaats raden wij aan om te kiezen voor een comfortabele fiets. Geef de voorkeur aan een goed aluminium frame, schijfremmen komen net iets veiliger uit de test in vergelijking tot velgremmen, besteed veel aandacht aan een goed zadel waar je comfortabel lange ritten op kunt fietsen en bekijk welke wielen je het fijnste vind. Instapfietsen hebben vaak wat zwaardere originele wielen. Een goede, eerste investering kan dan bijvoorbeeld een nieuwe set racewielen zijn!

Welke uitrusting heb je nodig?

Na het aanschaffen van je racefiets, zijn er nog een aantal zaken erg belangrijk voordat je de racepaden trotseert. Het team van FRS fietsen raad in ieder geval aan om de volgende onderdelen altijd mee te nemen tijdens je rit:

 • Helm, de veiligheid staat uiteraard voorop!
 • Geschikte fietsschoenen
 • De juiste kleding uitrustig, meer informatie kun je lezen in het artikel: ‘’Hoe kies ik de juiste fietsuitrusting om naar het werk te fietsen?’’
 • Zadeltas, om al je belangrijke dingen in te bewaren
 • Een energierijke snack of drankje
 • Een fietscomputer, om de afstand, snelheid en andere handige informatie bij te houden
 • Een bidonhouder, waar je, je drankje in kunt bewaren en onderweg eenvoudig erbij kunt pakken
 • Een fietsslot
 • Fietsverlichting, want veiligheid staat voorop!
 • Een onderhoud set, voor als er onderweg onverhoopt wat misgaat

Hopelijk heeft FRS fietsen je een stapje dichterbij je droom racefiets gebracht. Wil je graag een keer testen hoe een racefiets rijd? Of ben je op zoek naar een nieuwe racefiets? Breng een bezoek aan onze winkel en ervaar tijdens een testrit welke racefiets voor jou geschikt is!

 • Openingstijden

  MaandagGesloten
  Dinsdag09.00 - 18.00 uur
  Woensdag09.00 - 18.00 uur
  Donderdag09.00 - 18.00 uur
  Vrijdag09.00 - 18.00 uur
  Zaterdag09.00 - 17.00 uur
  ZondagGesloten

  Contact

  FRS Fietsen
  Ter steeghe ring 1
  3331 LX Zwijndrecht Zuid Holland
  078 612 3300
  info@frsfietsen.nl
  KvK : 62753827
  BTW : NL854944060.B01
  Volg ons ook op social media
  Sluiten

  Inloggen

  Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Maak een account.

  Nog niet ingelogd

  Emailadres
  Wachtwoord
  Inloggen
  Maak een account Ik ben mijn wachtwoord vergeten