Klantbeoordeling 4,6/5
Fiets 100% rijklaar bezorgd
3.500m2 showroom
Eigen werkplaats
 • Klantbeoordeling 4,6/5
 • Fiets 100% rijklaar bezorgd
 • 2500m2 showroom

Welke E-bike past bij mij?

De keuze voor het maken van de juiste e-bike is net iets lastiger dan die voor een ‘gewone’ fiets. Er komen simpelweg meer componenten bij kijken. En bovendien, heeft het maken van de verkeerde keuze, verschillende consequenties! Ons team bij FRS fietsen, willen uiteraard dat u met veel plezier op pad gaat met de juiste e-bike. Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft, daarom loodsen wij u door alle overwegingen heen! U kunt hierna met een gerust hart op pad.

Wat is de beste elektrische fiets?

Kort gezegd bestaat deze niet. Er is geen variant die als ‘beste’ uit de test komt. Hoe komt dit? Bij elke elektrische fiets spelen andere componenten een belangrijke rol. De één wil graag een lage instap, langere afstandsduur van de accu, meer versnellingen of juist een sportiever model. Online kunt u verschillende e-bikestest vinden door erkende organisaties, bijvoorbeeld bij de ANWB en Fietsersbond. Uiteraard ervaart u past echt welke e-bike bij u past als u opstapt! Staart u zichzelf dan ook niet blind op deze testen. U kunt de vraag beter aan uzelf richten: ‘’Welke e-bike past het beste bij mijn wensen?’’

Wat zijn belangrijke componenten van de e-bike?

Een belangrijk onderdeel van de e-bike is de motor. Bij het kiezen van de juiste e-bike is het heel belangrijk dat u weet welke motor het beste bij u past. Grofweg zijn er drie soorten mogelijkheden: voorwiel-, achterwiel-, of middenmotor. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. E-bikes met een voorwielmotor zijn stil en betaalbaar, maar een nadeel is weer dat de gewichtsverdeling niet in balans is. Hierdoor kunt u soms het gevoel krijgen dat u vooruit wordt getrokken. Ten tweede zijn er de e-bikes met achterwielaandrijving, die zorgen veelal voor een natuurlijke rijbeleving. Dit komt omdat normale fietsen zonder ondersteuning ook worden aangedreven door het achterwiel. Bij deze e-bikes is het gewicht lager en zijn ze uitstekend voor gebruik in bergachtig gebied. Een nadeel is dat deze e-bikes een open kettingkast hebben en een band niet zomaar gewisseld kan worden, daarvoor moet vaak de motor zelfs opnieuw worden ingesteld. Tot slot zijn er de e-bikes met middenmotor. Deze motoren zijn krachtiger en de gewichtsverdeling is door de plaats op de e-bike een stuk beter. Een nadeel is dat deze fietsen vaak meer geluid maken en in de hogere prijsklasse vallen. 

 energypack

Naast de motor is de accu ook een zeer belangrijk onderdeel. Accu’s gaan vaak zo’n vijf tot acht jaar mee. Een accu slijt jaarlijks tussen de 10% en 15%, ook als u de e-bike niet gebruikt. Wilt u graag lange afstanden gaan fietsen? Dan is een accu met grotere capaciteit aangeraden. Voor e-bikes bestaan er verschillende accu’s, maar tegenwoordig zijn de ingebouwde accu’s uitstekend en milieuvriendelijker. Er is één groot verschil: u kunt kiezen voor een ingebouwde of afneembare accu. De afneembare accu’s vindt u vaak op de bagagedrager of op het frame, wat het beste is voor de gewichtsverdeling. Het grote voordeel is dat u de accu altijd kunt meenemen, maar hij is wel diefstalgevoeliger. Een groot voordeel van de ingebouwde accu is dat deze vaak een grotere capaciteit hebben en ze zijn vanzelfsprekend niet diefstalgevoelig. 

Hoe kies ik de beste elektrische fiets?

Inmiddels is duidelijk dat het kiezen van de juiste e-bike persoonlijk is. Er zijn vele soorten, maten, uitvoeringen en merken waar u uit kunt kiezen. Stel uzelf daarom belangrijke vragen. Ga ik lange afstanden fietsen? Waar wil ik de fiets voor gebruiken? Wil ik een afneembare of een vaste accu? Hoeveel wil ik investeren in de juiste e-bike? Niet alleen het innerlijk van de e-bike is belangrijk, maar ook het uiterlijk. Wil ik een fiets met een lage of hoge instap? Wil ik graag een neutrale kleur of juist een opvallende kleur? Wil ik graag een navigatie optie in mijn display of het liefst zo eenvoudig mogelijk? Het team van FRS-fietsen helpt u uiteraard ook met deze vragen! Het aanbod van e-bikes is bij FRS fietsen zeer uitgebreid, neem voor een indruk zeker een kijkje op onze website! Of bezoek onze winkel in Zwijndrecht. 

 • Openingstijden

  MaandagGesloten
  Dinsdag09.00 - 18.00 uur
  Woensdag09.00 - 18.00 uur
  Donderdag09.00 - 18.00 uur
  Vrijdag09.00 - 18.00 uur
  Zaterdag09.00 - 17.00 uur
  ZondagGesloten

  Contact

  FRS Fietsen
  Ter steeghe ring 1
  3331 LX Zwijndrecht Zuid Holland
  078 612 3300
  info@frsfietsen.nl
  KvK : 62753827
  BTW : NL854944060.B01
  Volg ons ook op social media
  Sluiten

  Inloggen

  Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Maak een account.

  Nog niet ingelogd

  Emailadres
  Wachtwoord
  Inloggen
  Maak een account Ik ben mijn wachtwoord vergeten