FRS Fietsen - Blog

Elke week schrijven we een blog over een onderwerp waar elke fietsfanaat iets aan heeft. Heb jij een brandende vraag waar jij graag antwoord op wilt hebben? Laat het ons weten!

FRS - Blog Fietsvervoer Vliegtuig

Met deze tips vervoer je je fiets veilig met het vliegtuig

Fietsen op vakantie is populairder dan ooit. Ben jij een fietsfanaat en maak je graag verre reizen? Dan vind je in deze blog alle informatie over het vervoer van je fiets in het vliegtuig. 

Meer lezen over het vervoeren van je fiets met het vliegtuig? KLIK HIER! 

FRS - Blog elektrische fiets ebike kopen aanschaffen

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets

De lente is in zicht en jij bent je misschien aan het oriënteren op een elektrische fiets. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een e-bike? In deze blog vertellen wij jou op welke punten je moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe elektrische fiets.

Weet jij al waar je op moet letten bij het kopen van een e-bike? KLIK HIER! 

FRS - Blog zadelhoogte instellen berekenen

Het berekenen van de juiste zadelhoogte

Een belangrijke factor voor een comfortabele en blessurevrije rit op de racefiets is de hoogte van het zadel en de zadelpositie. Weet jij hoe hoog je zadel eigenlijk hoort te staan of doe je dit op gevoel? In deze blog leggen we uit hoe je de zadelhoogte en setback kunt berekenen. 

Wil jij weten hoe je de juiste zadelhoogte kan berekenen? KLIK HIER! 

FRS - Blog de mooiste fietsroutes ter wereld

De mooiste fietsroutes ter wereld

Als je het in het buitenland over Nederland hebt, komt de term 'fietsen' altijd voorbij. Naast dat wij beschikken over het meest georganiseerde wegennet, wordt fietsen ons met de paplepel ingegoten. Toch missen we een aantal landschapskenmerken voor de ultieme fietsbeleving. In deze blog nemen we je mee naar de mooiste fietsroutes ter wereld. Lees je mee?

Wil jij weten wat de mooiste fietsroutes ter wereld zijn? KLIK HIER! 

FRS - Blog racefiets schoonmaken

Het schoonmaken van een racefiets

Het is voor de meeste fietsfanaten niet de meest favoriete bezigheid. Toch is het schoonmaken van je racefiets van groot belang om hem in topconditie te houden. Fiets jij wekelijks of wil je in het voorjaar weer gaan rijden? Lees dan even mee!

Meer lezen over het schoonmaken van een racefiets? KLIK HIER! 

FRS - Blog actieradius vergroten

De actieradius van een e-bike vergroten

Vorige keer gaven we tips over het verlengen van de levensduur van de accu. Het is echter ook enorm belangrijk om rekening te houden met factoren die de actieradius beïnvloeden. De grootte van de actieradius is afhankelijk van enorm veel factoren. Benieuwd welke? Lees dan verder!

Meer lezen over het vegroten van de actieradius? KLIK HIER! 

FRS - Blog MV Bike Houten fietsen

De fiets waar jij van hou(d)t!

We zien veel aparte of speciale mountainbikes voorbij komen in onze showroom. Net zoals de milieuvriendelijke en duurzame mountainbikes van MV Bike. In deze blog nemen we jou mee in het verhaal van MV Bike en introduceren wij de fietsen aan het grote publiek!

Benieuwd naar de exclusieve mountainbike van het moment? KLIK HIER! 

FRS - Blog sportvoeding

Sportvoeding helpt jou verder!

Je hebt vast weleens gezien dat wielrenners tijdens een etappe verschillende repen en gelletjes nuttigen. Maar waar zijn die repen, gelletjes, tabletten, drankjes en poeders nou eigenlijk goed voor en zijn ze interessant voor jou? Of je nu fietst op wedstrijdniveau of ontspannen tochten rijdt in de vrije uurtjes, goede sportvoeding helpt jou verder!

Meer lezen over sportvoeding? KLIK HIER! 

FRS - Blog accu elektrische fiets

De levensduur van een accu verlengen

Een van de meest belangrijke onderdelen van jouw elektrische fiets is de accu. De accu is daarmee ook het meest kwetsbare onderdeel én gaat het minst lang mee. Het is daarom van belang om de accu goed te onderhouden zodat je er langer plezier van hebt en minder snel voor een grote uitgave staat wanneer je hem moet vervangen. Maar hoe doe je dat? 

Meer lezen over het verlengen van de levensduur van een accu? KLIK HIER!