Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen 

Een elektrische fiets is het geschikte vervoersmiddel voor woon-werkverkeer, het verlengen van het fietsplezier tijdens het toeren, het fietsen van lange afstanden en fietsen op het moment dat een normale fiets moeilijker wordt. Met ruim 300 modellen in ons assortiment is de kans groot dat wij een elektrische fiets kunnen aanbieden die bij jou past. Bij FRS Fietsen kun je terecht voor elektrische stadsfietsen, elektrische transportfietsenelektrische hybridefietsen en elektrische mountainbikes van Trek, Cube, Cortina, Batavus, Scott en Cannondale.

 

 

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 114

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 114

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een E-Bike kopen

Elektrische fietsen, of E-Bikes, stijgen nog steeds in populariteit en worden veel verkocht. Naast dat de fiets het geschikte vervoersmiddel is voor woon-werkverkeer en het verlengen van de fietsafstand tijdens toerritten, is het ook een ideale fiets als je ondersteuning nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld met je kinderen en/of de boodschappen fietst of wat minder kracht hebt. Naast dat het gebruik van een elektrische fiets erg leuk is en een positieve bijdrage levert aan de gezondheid is het ook erg goed voor je portemonnee. Je kunt namelijk vaker gebruik maken van de fiets voor ritten waar je voorheen de auto of het openbaar vervoer gebruikt zou hebben. Er zijn veel verschillende varianten van de elektrische fiets. FRS Fietsen nodigt je dan ook graag uit om de winkel eens te bezoeken zodat wij jou alle verschillende mogelijkheden kunnen uitleggen, laten zien en ervaren. Zo kunnen wij je informatie geven over het type motor, de uitneembaarheid van de accu en het aantal watturen van de accu. De plaatsing van de motor in combinatie met het merk en het type fiets geeft een wereld van verschil.


Ook is er tegenwoordig een nieuw segment. Deze fietsen zijn erg in opkomst. Het betreft hier speed pedelecs. Deze fietsen gaan een stuk harder dan de normale trapondersteunende fietsen. Een speciale helm en verzekering is dan ook verplicht bij deze fietsen. In de winkel lichten wij dit segment graag toe. Een mooi voorbeeld van deze fietsen is de Trek Super Commuter+.

De verschillende motoren van een elektrische fiets

Elektrische fietsen kunnen door de trapondersteuning een maximale snelheid van 25 km/u halen zondat dat je daarvoor een speciaal rijbewijs, kenteken of hoofdbescherming voor hoeft te hebben. Er zijn drie motorische varianten, namelijk:

 • Voorwiel aandrijving
  Elektrische fietsen met voorwiel aandrijving zijn perfect voor gebruik binnen Nederland. Bij dit type fietsen is het bijna niet te zien dat je op een elektronische fiets zit. De voorwiel aandrijving heeft als voordeel dat er met een dichte kettingskast gewerkt wordt waardoor de fiets minder onderhoud nodig heeft en het mogelijk is om zelfs te schakelen bij stilstand. Daarnaast fietst deze variant erg licht, is hij fluisterstil en is het prijstechnisch de meest interessante optie.

 • Achterwiel aandrijving
  Een elektrische fiets met achterwiel biedt de bestuurder een steuntje in de rug. Doordat hij beschikt over een krachtige motor in combinatie met een derailleur is hij perfect voor gebruik op heuvelachtig terrein. Deze variant voelt natuurlijker aan doordat ze vrij nauwkeurig worden aangedreven. Daarnaast is de achtermotor ook fluisterstil en stuurt hij strakker dan met een voorwielmotor omdat het gewicht zich niet op het voorwiel concentreert. De ideale fiets voor de sportieve fietser en toerfietser. 

 • Middenmotor of motor in het trapas
  De elektrische fiets met middenmotor biedt meer mogelijkheden dan de voor- en achterwiel aandrijving omdat de motor krachriger is. Dit betekent dat hij geschikt is voor heuvelachtig terein en lange afstanden. De fietsen met de motor in het trapas vormen door het lage zwaartepunt een stabieler rijgedrag. Het voordeel van een midden motor is dat de wielen geen elektronica bevatten waardoor het makkelijker is om een band te vervangen. De middenmotoren worden uitgevoerd met zowel een gesloten kettingkast evenals met derailleur.

Door de verschillende motoren zijn er veel merkbare verschillen. Deze verschillen hebben wij hierboven in het kort uitgelegd. Wij vinden het fijner om de klant de verschillende motoren te laten proberen zodat de klant kan voelen welke fiets het beste aansluit bij de behoeftes. Veel gebruikte motor merken zijn Bosch, Impulse, Shimano Steps, Yamaha, Panasonic, E-motion en Ecomo. 

Verschillende soorten E-Bikes

 • Elektrische transportfiets
  De elektronische transportfiets is ideaal als fiets voor de dagelijkse ritten. Door de ontspannen houding is het de perfecte fiets voor in het drukke verkeer. De goedkoopste elektrische transportfiets is al leverbaar vanaf €999,-

 • Elektrische stadsfiets
  De elektrische stadsfietsen zijn voorzien van de gemakken die je gewend bent van de klassieke stadsfiets. Er zijn veel verschillende merken, modellen en uitvoeringen waardoor er altijd wel een passend model te vinden is. Zo kunt je kiezen tussen verschillende typen remmen, wel of geen vering, het formaat van de accu en de kleur. De goedkoopste elektrische stadfiets is al leverbaar vanaf €999,-

 • Elektrische hybridefiets
  De hybride is een sportieve fiets die in het bijzonder geschikt is als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten. De comfortabele houding en hoogwaardige accessoires in combinatie met voldoende versnellingen zorgen voor een sportieve rit. Hij is voorzien van trapondersteuning wat hem er licht maakt in het gebruiksgemak. De goedkoopste elektrische hybridefiets is al leverbaar vanaf €1.399,-

 • Elektrische mountainbike
  Deze variant is speciaal ontwikkeld voor de adrenaline gek. Als een normale mountainbike niet hard genoeg gaat of je jouw bereik wilt verbreden dan is de e-mountainbike, oftewel e-mtb of emountainbike, de juiste koop. Ondanks dat de insteek off-road gerelateerd is, worden deze fietsen regelmatig op de openbare weg gebruikt. Naast het stoere en robuuste voorkomen bieden ze met hun lange veerweg extra comfort. De goedkoopste elektrische mountainbike is al leverbaar vanaf €1.799,.

Populaire elektrische fietsen