Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

Elektrisch fietsen 

FRSfietsen biedt een ruim assortiment in elektrische fietsen aan. Zo hebben wij de elektrische stadsfietsen voor de alledaagse en/of recreatieve tochten. De hybride elektrische fietsen voor de meer heuvelachtige tochten en wanneer u nog meer zou willen doorschakelen of voor de echt ruigere tochten zijn er zelfs de elektrische mountainbikes. Daarnaast hebben wij ook elektrische transportfietsen en elektrische moederfietsen.

 Bekende merken die FRS Fietsen verkoopt: Trek | Batavus | Cotina | Cannondale | Cube

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 126

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-18 of 126

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een Elektrische fiets kopen bij FRS Fietsen

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Het is een ideale investering voor iedereen die tijdens het fietsen een extra zetje in de rug wenst, of simpel weg grenzen wilt verleggen. Handig wanneer u bijvoorbeeld op de fiets naar het werk wilt, en niet vermoeid en bezweet wilt arriveren. Of wanneer u simpelweg graag genieten van buiten zijn.
Ook het vervoeren van al uw boodschappen of kinderen zal veel gemakkelijker gaan met de trapondersteuning. Met een elektrische fiets kunt u nog vaker gebruik maken van de fiets waar u voorheen de auto of het openbaar vervoer geberuikt zou hebben. Hierdoor is een elektrische fiets niet alleen hartstikke leuk en gezond, maar ook nog eens goed voor de portemonnee

Een elektrische fiets kopen is niet niks. Door de grote verschillen is de keuze vaak lastig. Wij bij FRS Fietsen staan dan ook altijd voor u klaar met een team van specialisten. Zo kunnen wij u voorzien van advies op maat, zo weet u zeker dat u geen verkeerde koop doet.

Om te beginnen zijn er zeel veel verschillende type elektrische fietsen. Wij bij FRS Fietsen maken graag onderscheid tussen de Elektrische Stadsfiets | Elektrische Transportfiets | Elektrische Hybridefiets en de Elektrische Mountainbike.

 Ook is er tegenwoordig een nieuw segment. Deze fietsen zijn erg in opkomst. Het betreft hier speed pedelecs. Deze fietsen gaan een stuk harder dan de normale trapondersteunende fietsen. Een speciale helm en verzekering is dan ook verplicht bij deze fietsen. In de winkel ligten wij dit segment graag toe. Een mooi voorbeeld van deze fietsen is de Trek Super Commuter+.

 

Elektrische Transportfiets

Ieder type fiets is speciaal voor u gecreeërd zodat de fiets aan al uw wensen kan voldoen. Zo is een E-Transportfiets uitstekend te gebruiken wanneer u regelmatig boodschappen doet met de fiets. Door de ontspannen houding is deze fiets in en om de stad een echte musthave! Leuk detail: dit type fiets is al leverbaar vanaf €999.-! Veel verkochte modellen:

 

 Elektrische Stadsfiets

Een stadfiets maar met ondersteuning. Deze fietsen zijn voorzien van alle gemakken die u kent van de klassieke stadfiets. Met verschillende uitvoeringen, types en modellen is er altijd een passend model. Of u nu opzoek bent naar een middenmotor, voormotor of achtermotor, er is altijd een ebike te vinden die aansluit bij uw wensen. Wat voor type rem, wel of geen vering, het formaat accu en zelfs de kleur, de keuze is reuze, en de keuze is aan u! Veel voorkomende modellen:

 

Elektrische Hybridefiets

 Een hybride is sportieve fiets die bijzonder geschikt is voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten. Licht en met voldoende versnellingen. De comfortabele houding en hoogwaardige accessoires verzorgen altijd een comfortabele en sportieve rit. Doordat deze fietsen voorzien van trapondersteuning zullen ze uw horizon nog verder verbreden. De normaliter vergeten fietspaden kunt u nu probleemloos pareren. Door de vele versnellingen en goed in te stellen ondersteuningsaantal komt u altijd naar eigen wensen boven. Dus of u de fiets nu gat gebuiken op vakantie, voor woon-werkverkeer of een lekker lange rit in de weekeinde, een elketrische hybride fiets zal u keer op keer verbazen! Uitgelichte modellen:

 

Elektrische Mountainbike

Een fiets speciaal ontwikkeld voor de adrenalinegek. Als u op een normale mountainbike niet hardgenoeg gaat, of u simpel weg uw bereik wilt verbreden, dan is een e-mountainbike (ook wel e-mtb, of emountainbike genoemd) een juiste aankoop.
Ondanks dat de insteek echt off-road gerelateerd is, worden deze fietsen zeer regelmatig op de weg gebruikt. Naast het stoere en robuuste voorkomen bieden deze fietsen met lange veerweg (soms zelf volledig geveerd) natuurljik extra comfort.  Een aatal interessante elektrische mountainbikes:

 

 

Welk motor systeem past het best bij u?

Het kopen van een elektrische fiets kan een hoop vragen met zich meebrengen. Welke motor is het beste, welke plaatsing past het best bij mij en hoe ver kan ik rijden met dit systeem en hoe betrouwbaar in de software? Wij bij FRS Fietsen zijn ervan overtuigd dat een elektrische fiets kopen vanuit de klant zelf moet komen, simpel weg omdat u iets anders als prettig kan ervaren dan dat wij dat doen. Natuurlijk delen wij graag onze kennis met u, om uw keuze makkelijker te kunnen maken.
Het grootste verschil tussen de systemen zit met name in rijeigenschappen. De plaatsing van de motor in combinatie met een bepaald merk motor en het type fiets, geeft keer op keer een nieuwe fiets.

Plek van de motor:

Voorwiel aandrijving
De voorwiel aandrijving is erg geschikt voor binnen Nederland. De voorwiel aandrijving heeft als voordeel dat er met een dichte kettingkast gewerkt kan worden, dat betekent minder onderhoud, ook bij stilstand. Vaak is een voormotor prijstechnisch een interessante optie. Echter is de actieradius wat minder. Een voormotor is fluisterstil.

Achterwiel aandrijving
Achterwiel aandrijving biedt een krachtig zet in de rug. Perfect voor heuvelachtig terrein, niet alleen door de kracht van de motor maar ook door het feit dat dit altijd gecombineerd word met een derailleur. Dit is niet alleen lichter in gewicht maar biedt ook veel versnellingen, die snel gebruikt kunnen worden. Hierdoor nodigt de fiets uit om sportief te rijden. De fiets geeft een vrij natuurlijk gevoel in de ondersteuning. Ook een achtermotor is fluisterstil.

Middenmotor
De middenmotor biedt meer mogelijkheden dan de voor-en achterwiel aandrijving omdat de motor meer kracht heeft. Wat betekent dat hij ook voor heuvelachtig terrein en lange afstanden goed te gebruiken is. De middenmotoren hebben tevens een stabiel rijgedrag vanwege het lage zwaartepunt. Omdat de motor niet in het wiel zit, is het zwaarte punt mooi gebalanceerd, hierdoor rijdt de fiets erg ontspannen en mooi egaal. De middenmotoren worden uitgevoerd met zowel een gesloten kettingkast evenals met derailleur.

 

Merk motoren:

Door de verschillende merken motoren zijn er veel merkbare verschillen. Hierover is heel veel te vertellen en uit te leggen, echter vinden wij bij FRS Fietsen het een fijner gevoel om de klant verschillende motoren te laten proberen, om zo voor 100% zeker de juiste keuze te kunnen maken. Natuurlijk kunnen wij wanneer u een bezoek brengt aan onze winkel al uw vragen beantwoorden.
Veel gebruikte motoren zijn Bosch, Yamaha, Shimano Steps, ION en de Ecomo motoren.