Elektrische fietsen

Producten 1-24 van 385

12 24 36
Positie

Producten 1-24 van 385

12 24 36
Positie

Een elektrische fiets is het geschikte vervoersmiddel voor woon-werkverkeer, het verlengen van het fietsplezier tijdens toertochten, het fietsen van lange afstanden en fietsen op het moment dat een normale fiets moeilijker wordt. Met ruim X modellen in ons assortiment is de kans groot dat wij een elektrische fiets kunnen aanbieden die bij jou past. Je kunt bij ons terecht voor elektrische stadsfietsen, elektrische transportfietsen, elektrische hybride fietsen, en elektrische mountainbikes van Batavus, Cannondale, Cortina, Cube, Giant, Scott Sparta en Trek. 

Een E-bike kopen
Elektrische fietsen, of e-bikes, stijgen nog steeds in populariteit en worden veel verkocht. Naast de voordelen dat je sneller op je werk bent, de boodschappen minder zwaar aanvoelen en je trapondersteuning krijgt levert een e-bike ook een positieve bijdrage aan je gezondheid en portemonnee.  Je kunt namelijk vaker gebruik maken van de fiets voor ritten waarvoor je voorheen de auto of het openbaar vervoer gebruikt zou hebben. Er zijn veel varianten waardoor we je graag uitnodigen bij ons in de fietsenwinkel zodat wij deze verschillen kunnen toelichten, laten zien en laten ervaren. Zo kunnen wij informatie geven over het type motor, de actieradius en de positie van de motor.

Ook is er een nieuw segment, namelijk de speed pedelecs. Deze fietsen gaan een stuk harder dan de normale e-bikes. Een speciale helm en verzekering zijn dan ook verplicht bij deze fietsen. In de winkel lichten wij dit graag toe. Een mooi voorbeeld van deze fietsen is de Trek Super Commuter + of de mooie Stromer lijn. Deze zijn uitermate geschikt voor woonwerk. In een mum van tijd rijdt u van Zwijndrecht naar Rotterdam tewijl u de files voorbij fietst.

De verschillende motoren van een elektrische fiets
Elektrische fietsen kunnen door de trapondersteuning een maximale snelheid van 25 km/u halen zonder dat je daarvoor een speciaal rijbewijs, kenteken of hoofdbescherming hoeft te hebben. Er zijn drie motorische varianten, namelijk:

Voorwielaandrijving
Elektrische fietsen met voorwielaandrijving zijn perfect voor gebruik binnen Nederland. Bij dit type fietsen is het bijna niet te zien dat je op een e-bike zit. Het voordeel van voorwielaandrijving is dat er met een dichte kettingkast gewerkt wordt waardoor de fiets minder onderhoud nodig heeft en het mogelijk is om te schakelen in stilstand. Daarnaast fietst deze variant erg licht, is hij vaak fluisterstil en is het prijstechnisch de meest interessante optie. Het nadeel van een e-bike met de motor in het voorwiel is dat je voelt alsof de fiets trekt.

Achterwielaandrijving
Een elektrische fiets met de motor in het achterwiel biedt de bestuurder een steuntje in de rug. Doordat deze fietsen beschikken over een krachtige motor in combinatie met een derailleur zijn ze perfect voor gebruik op heuvelachtig terrein. Deze variant voelt natuurlijker aan doordat ze vrij nauwkeurig worden aangedreven. Daarnaast is deze variant in de meeste gevallen ook muisstil en stuurt hij strakker dan een e-bike met de motor in het voorwiel omdat het gewicht zich niet op het voorwiel concentreert. De ideale fiets voor de sportieve fietser en toerfietser

Motor in het trapas
De elektrische fiets met een middenmotor biedt meer mogelijkheden dan de andere varianten omdat de motor krachtiger is. Dit betekent dat hij geschikt is voor heuvelachtig terrein en lange afstanden. Doordat de motor in het trapas zit heeft de fiets een lager zwaartepunt waardoor ze een veel stabieler rijgedrag bieden. Het voordeel van de motorpositie is dat de wielen geen elektronica bevatten waardoor het gemakkelijker is om een band te vervangen. Deze variant kan uitgevoerd zijn met een gesloten kettingkast, maar ook een derailleur. 

Is de keuze er na deze informatie niet gemakkelijker op geworden? Kom dan eens bij ons in de showroom langs zodat je zelf kunt voelen welk type elektrische fiets het beste aansluit bij je behoeftes.

Verschillende soorten e-bikes

Elektrische transportfiets
De elektrische transportfiets is ideaal voor de dagelijkse ritten. Door de ontspannen houding is het de perfecte fiets voor het drukke stadsverkeer. De goedkoopste elektrische transportfiets, de Cortina Ecomo U4 Transport, is al leverbaar vanaf € 1200,-

Elektrische stadsfiets
Elektrische stadsfietsen zijn voorzien van de gemakken die je gewend bent van de klassieke stadsfiets. Er zijn veel verschillende merken, modellen en uitvoeringen waardoor er altijd wel een passend model te vinden is. Zo kun je kiezen tussen verschillende typen remmen, wel of geen vering, de accucapaciteit en de kleur. De goedkoopste elektrische stadsfiets, de Giant Ease E+ GTS, is al leverbaar vanaf € 999,-- (op basis van een 300 Wh accu).

Elektrische hybride fiets 
De hybride is een sportieve fiets die in het bijzonder geschikt is als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten. De comfortabele houding en hoogwaardige accessoires in combinatie met voldoende versnellingen zorgen voor sportieve ritten. De goedkoopste elektrische hybride fiets, de Cube Touring Hybrid, is al leverbaar vanaf €1699,-.

Elektrische mountainbike
Deze variant is speciaal ontwikkeld voor de adrenaline gek. Als een normale mountainbike niet had genoeg gaat of je jouw bereikt wilt verbreden dan is de e-mountainbike, oftewel e-mtb of emountainbike, de juiste koop. Ondanks dat de insteek off-road gerelateerd is, worden deze fietsen regelmatig op de openbare weg gebruikt, Naast het stoere en robuuste voorkomen bieden ze met hun lange veerweg extra comfort. De goedkoopste elektrische mountainbike, de Cube Acid Hybrid One, is al leverbaar vanaf €1799,-.

Populaire elektrische fietsen
Trek LM400LR+
Sparta F8E
Cannondale Mavaro Performance City
Cube Touring Hybrid Pro 500                                                           

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.