Laden...

Retourneren

Bij de aankoop van een of meer producten heb je de mogelijkheid om desbetreffende producten te retourneren. Retourneren is altijd mogelijk mits de goederen in originele staat zijn en indien redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking. Uitzonderingen hierop zijn gepersonaliseerde artikelen zoals persoonlijk samengestelde fietsen. Het is dus van belang dat je tijdens de bedenktijd zorgvuldig met onze producten omgaat. Je hebt een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van je aankoop.

Retourkosten
De retourkosten van een product zijn voor eigen rekening van de consument. Dit komt omdat wij niet beschikken over een antwoordnummer. Daarnaast bieden wij geen gratis retourneermogelijkheden aan om de internetprijzen laag te kunnen houden. In de sterk veranderde detailhandel, waar veel producten geretourneerd worden, wordt dit doorberekent in de adviesprijs.

Retourbedrag
Nadat wij het desbetreffende product hebben ontvangen zullen we beoordelen of het product aan de retourvoorwaarden voldoet. Na goedkeuring zullen we het bedrag van de geretourneerde producten binnen 24 uur terugstorten. Houd er rekening mee dat het verwerken van de betaling één tot drie werkdagen kan duren.

Retourproducten met korting
Heb je meer dan één artikel besteld, dan wordt de korting verdeeld in verhouding tot de prijs van de artikelen. Retourneer je een artikel, dan vervalt de korting op het desbetreffende artikel. Stuur je alles retour, dan zal de volledige korting komen te vervallen.

Retourvoorwaarden
Twijfel je of jouw product nog geretourneerd kan worden? Neem dan even contact met ons op via info@frsfietsen.nl Het is van belang dat het product compleet is en in de originele verpakking zit. Beschadigde artikelen, of producten met montage- of gebruikssporen, nemen wij helaas niet retour. Wanneer je een samengestelde aanbieding of bundel hebt gekocht, dan kun je alleen de complete bundel aan ons retourneren. Kleding kan worden geretourneerd, maar in verband met hygiëne nemen we geen kleding retour die gewassen is of sporen van gebruik heeft. 

Als je een de complete bestelling naar ons terugstuurt, ontvang je van ons het aankoopbedrag inclusief verzendkosten die bij de aankoop berekend zijn van ons retour. Indien je een deel van een bestelling retourneert, ontvang je enkel het aankoopbedrag van de desbetreffende producten. Zoals hierboven al eenmaal is aangegeven, zijn de retourkosten voor rekening van de consument. 

Uitgesloten van retour zijn producten:

- die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
- die snel kunnen bederven of verouderen;
- voor audio- en video-opnmen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken; 
- die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden. Hieronder vallen onder andere producten die in verband met gezondheidsbescherming of hygiëne niet retour genomen kunnen worden;
- die speciaal en geheel naar je wens voor je zijn samengesteld.

Wettelijk herroepingsrecht
FRS Fietsen maakt je graag attent op het wettelijk herroepingsrecht. In Nederland heb je altijd het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jouw aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product of de producten fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepstermijn na te leven volstaat het om een mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je de kosten van het product, met uitzondering van de verzendkosten, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Je bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Ons postadres
FRS Fietsen
IJsselmeer 30
3332 EX Zwijndrecht
078-6123300

Kan ik mijn producten ruilen?
Als je een product in de winkel koopt kun je het artikel terug brengen waarna je het betaalde bedrag retour krijgt of je een nieuw product mag uitzoeken. Het ruilen voor online bestellingen verloopt anders. Je retourneert het oude product via onze retourprocedure en plaatst direct een nieuwe bestelling met de juiste artikelen die je opnieuw betaalt. Deze sturen we dan direct naar je toe. Het openstaande bedrag van je retourzending krijg je binnen 3 dagen terug nadat we je retour ontvangen hebben.